Utställningar

utstallningar
tor22
alicia16.00–22.00
Tusen Serier presenterar: Svenska med spansk brytning av Alicia Pena
Endagsutställning, vernissage & bokrelease.
Senaste boken från Tusen Serier! Alicia bytte stranden och flipflops mot mössa och snålblåst för två blåa ögons skull. I Svenska med spansk brytning följer vi två tjejer från olika kulturer fulla med humor och humör.
Vad händer när det spanska temperamentet krockar med det typiskt svenska? Genom Alicias alter ego ifrågasätts och görs det parodi av dagens samhälle. Detta är en endagsutställning, men man kan gärna kontakta Tusen Serier angående senare specialvisningar på: info[a]tusenserier.com.

Arr: Tusen Serier. Plats: Mitt Möllan, Claesgatan 8.

findme17.00–20.00
C’est Bon Kultur presenterar: Find me in this city av Mari Ahokoivu
Vernissage & bokrelease.
Find me in this city är en berättelse om isolering, om att hitta sig själv och om att lära sig att vara ensam. I boken blandas fiktion med självbiografiska element. Slutresultatet blir en fiktiv historia om en flicka som har tappat bort sitt ansikte i en underlig stad. Medan hon letar efter sig själv söker katten efter den läskiga men samtidigt lockande mörka varelse som hunden kallar Mardrömmen. Men går det att lita på en hund som alltid ljuger? Find me in this city är CBA vol 31 och har sin officiella release under ISV.
Arr: C’est Bon Kultur (CBK). Plats: Panora, Friisgatan 19.

fre23

tavling17.00–19.00
Vinnarna av Seriefrämjandet stora serietävling!

Prisutdelning och invigning. Vinnarna avslöjas prick kl 18.15.
Serietävlingen utlystes för åttonde året i våras och 44 serietecknare har känts sig manade att ta fram den nya barn och ungdomsserien. Med generösa prispengar från Egmont Kids Media kommer den eminenta och erfarne juryn nu kora årets pristagare med pompa och ståt!
Arr: Seriefrämjandet och Egmont Kids Media. Plats: Malmö Stadsarkiv, Bergsgatan 20.

17.00–19.00
Malmö Kulturskolas serier, figuriner och fanzines.

Vernissage.
Malmö Kulturskola utbildar serietecknare i åldrarna 9-19 år, kom och se vad de haft för sig under hösten.
Arr: Malmö Kulturskola. Plats: Malmö Stadsarkiv, Bergsgatan 20.

19.00–21.00
Omslag_Sanni-jonasSanni & Jonas – Vinternatt.

Vernissage.
Syskonen Sanni och Jonas bor i ett gammal trähus med mamma och morfar. Det är den kallaste tiden på året med mycket snö och lite dagsljus. På dagarna bygger Sanni och Jonas snödjur och nattetid åker de till drömmarnas värld som är fylld av snödrakar, fjärilskungadömen och brandbekämpande supermammor. Sanni & Jonas – Vinternatt är en utställning baserad på en seriebok för barn skriven av Kalle Hakkola och illustrerad av Mari Ahokoivu, publicerad på svenska av Rabén och Sjögren 2015. Utställningen visas på galleri Rum för serier 23 okt–20 dec.
Arr: Seriefrämjandet Plats: Rum för serier, Friisgatan 12.

lör24

14.00-17.00
viharengrejVi har en viktig grej på gång – konsten att förändra med bild

Vernissage.
Vi har en viktig grej på gång – konsten att förändra med bild tar sitt avstamp i den högaktuella seriekonsten.
Det är en grupputställning med några av Sveriges främsta serietecknare. Utställningen behandlar två huvudgenrer inom svensk seriekonst idag – politiska serier samt den sedan 90-talet så populära serieversionen av utvecklingsromanen. Titeln är inspirerad av Sara Hanssons album Vi håller på med en viktig grej från 2011. Medverkande konstnärer: Joanna Hellgren, Sara Granér, Liv Strömquist, Mats Jonsson, Joanna Rubin Dranger, Hanna Gustavsson och Julia Thorell. Utställningen visas på Malmö Konstmuseum 24 okt 2015–10 jan 2016.

Arr: Grafikens Hus, Mariefred. Plats: Malmö Konstmuseum, Malmöhusv. 6.

riatpafonster11.00-17.00
Berätta så du syns!

Utställning.
Under hösten har Barnkulturenheten och serietecknaren Karolina Bång besökt Malmö skolor och lärt ut konsten att rita serier. Men serierna har inte ritats på papper utan på skolans fönster. På höstlovet kan ni se se deras slutgiltiga verk nu ritade på Balagans fönster! Utställningen visas på Balagan på Malmö stadsbibliotek 24 okt – 1 nov.
Arr: Barnkulturenheten. Plats: Balagan, Malmö Stadsbibliotek, Kung Oscars väg 11.

Comments are closed.